Bästisar med stjärnglans Bästisar med stjärnglans Beyoncé och Cara i duett? Beyoncé och Cara i duett? Hjälp mot könsstympning Hjälp mot könsstympning Våga ställa krav på fillers Våga ställa krav på fillers
Onsdag 4 Mars 2015
SEX & RELATIONER
"Smarta" kvinnor har bättre sex

"Smarta" kvinnor har bättre sex

Nyheter. Smart och bra i sängen? Ja, det är möjligt... Nästan.

En studie publicerad i Journal of Sexual Medicine visar att kvinnor med större emotionell intelligenskvot, det vill säga förmågan att kunna handskas med egna och andras känslor, har bättre sex och njuter av fler orgasmer.


Emotionell intelligenskvot (EI) är inte samma sak som vanlig IQ, så att säga att smarta kvinnor har bättre sex är inte helt korrekt.

– Vissa kvinnor är bra på matematik eller klyftiga tänkare, men det behöver inte innebära att de har hög EI, säger sexuella rådgivaren Rajan Bhonsle.

Men hur kan en högre emotionell intelligenskvot innebära bättre sex? Bhonsle har en teori.

– En kvinna med högre EI kan kommunicera bättre med sin partner och hjälpa honom förstå vad hon tycker ger njutning.

Alla håller emellertid inte med. TV-producenten Tehzeeb Udhas tror att det är teknik och erfarenhet som skapar bättre sex.

– Kvinnor som är mer öppna för att experimentera kommer definitivt att ha bättre sexliv än de med höga EI-nivåer.

Utgår man från undersökningarna har doktor Rajan Bhonsle ändå rätt.

Är loppet kört om man inte har höga EI-nivåer?
Nej, det går faktiskt att förbättra.

Bhonsle föreslår att man ska meditera och försöka se sexlivet mer objektivt, så kommer man till slut att förstå problemet med sitt sexliv och därmed kunna handskas bättre med känslorna.
2012-07-25 14:54 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder5 Leto låter lockarna ryka Antal bilder7 Bästisar med stjärnglans Antal bilder14 Marc Jacobs till Sverige Antal bilder9 Män vill dofta manligt sött