Ge sexlivet extra glid Ge sexlivet extra glid Klädkedjans skönhetslinje Klädkedjans skönhetslinje Sexig oavsett kroppsform Sexig oavsett kroppsform Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Söndag 19 April 2015
HÄLSA & FITNESS
Protein för vegetarianer

Protein för vegetarianer

Tips. Kyckling? Nej. Kött? Icke. Fisk? Nix. Att hitta protein när man är vegetarian kan vara svårt – tills nu. Vi har listat några proteinpackade alternativ för vegetarianer.

Ett stort problem för vegetarianer kan vara att få i sig tillräckligt med protein. Istället för att äta kött, ägg eller fisk så finns det emellertid andra källor där proteinhalten är hög, exempelvis dessa:


1. Bönor och linser
Blanda ner lite extra ingredienser i pastan eller salladen, exempelvis vita kidneybönor eller kikärtor. Dessa är bra källor för protein och det enda som behövs är en kopp per dag. Det ger ungefär sju gram protein.

2. Mjölk

Protein behöver dock inte vara ätbart. Mjölk är ett kanonbra alternativ och innehåller dessutom en aminosyra som hjälper till att skydda mot PMS. Ungefär två deciliter om dagen räcker.

3. Yoghurt
Kossan har också något annat att erbjuda. Förutom att vara en bra källa för protein är yoghurt också rikt på kalcium, vitamin B2 och B12.

4. Keso
Något annat som är rikt på protein och kalcium är keso. Släng på lite på smörgåsen eller använd till matlagning – en portion innehåller cirka åtta gram protein.

5. Groddar
Varför inte sätta smak på maten med lite groddar? Packat med antioxidanter och passar bra att blanda ner i exempelvis ris.

6. Nötter
Mandlar, valnötter, pumpafrön och solrosfrön är bra proteinkällor, plus att man får i sig en massa nyttiga omega 3-fetter.
2012-07-30 11:24 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder6 Klädkedjans skönhetslinje Antal bilder10 Stilarna på Coachella Antal bilder10 Stjärnorna på MTV Antal bilder5 Sexig oavsett kroppsform