Stockholmarna snyggast Stockholmarna snyggast Stjärnorna väljer Tidal Stjärnorna väljer Tidal Throwback Thursday 1982 Throwback Thursday 1982 Istället för Botox Istället för Botox
Onsdag 1 April 2015
HUDVÅRD Föregående | | Nästa

Med några enkla knep kan du behålla din bränna!

Hudterapeuten och make up-artisten Johanna Millerhovf, som bloggar på Improveme.se, tipsar om hur du gör.

Du behöver inte vara orolig för att brännan ska försvinna när du peelar dig, den sitter djupare i huden.

På sommaren blir huden ofta torr på grund av solen, därför är det viktigt att du öser på med fukt.

Med bronzer kan du lätt förstärka din bränna.

4 steg till en förlängd bränna

Sommaren må lida mot sitt slut, men inte din bränna. Med tre enkla knep kan du se solkysst ut - ända in i höst.

När den perfekta färgen är uppnådd efter timmars pressande på playan är det dags att återvända till kontorslokalen. Men med semesterlyckan behöver inte din solbränna försvinna.


Hudterapeuten och make up-artisten Johanna Millerhovf, som bloggar på Improveme.se, tipsar hur du med fyra enkla knep kan förlänga den solkyssta looken - och se sommarfräsch ut i veckor.

1. Skrubba fram lystern
– Peeling är A och O när det gäller solbränna.  För att få en jämn hud med lyster bör du peela dig 1-3 gånger i veckan. Använd en finkorning peeling till ansiktet, och en med lite grövre korn till kroppen. Du behöver inte vara rädd för att din färg försvinner, den sitter djupare i pigmentet i huden.

2. Ös på med fukt
– Solen har en tendens att torka ut huden och du kan börja flaga, därför är det viktigt att du öser på med fukt. Jag rekommenderar att blanda din vanliga fuktkräm med en liten fetare kräm där det behövs, och lägg gärna en fuktmask i ansiktet efter att du peelat dig.

3. Brun-utan-sol-light

– För att hålla liv i brännan kan du blanda din vanliga fuktkräm med lite brun-utan-sol, eller använda hudkrämer med lätt tonade effekter.

4. Förstärk med bronzer

– Förstärk din naturliga bränna med bronzer, det ger också fin lyster och skulpterar ansiktet. Det finns både fasta och flytande produkter. Jag rekommenderar en lätt flytande produkt eftersom puder kan göra att du ser torr ut. Applicera där solen träffar ansiktet – alltså på näsrygg, panna och haka – för ett naturligt resultat. Vill du skulptera ansiktet kan du applicera i tinningarna och på kinderna.
2012-08-02 13:30 RSS icon

EMELIE WIKTORÉN
emelie.wiktoren@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Calvin Kleins nya ansikte Antal bilder18 Vimmel från Finest Antal bilder8 Throwback Thursday 1982 Antal bilder10 Lista: 10 lockiga dilemman