Nostalgi med Improveme Nostalgi med Improveme Försökdjurens Dag 2015 Försökdjurens Dag 2015 Mirakelörten som trendar Mirakelörten som trendar Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Lördag 25 April 2015
HUDVÅRD
5 steg till en matt hud

5 steg till en matt hud

Det är en viss skillnad mellan lyster och en glansig panna. Här är fem tips på hur du botar oljig hy – och skiner på rätt ställen.

Det är svårt att hålla svettkörtlarna i schack under heta sommardagar. Dessutom gör ökad talgproduktion att du lätt ser glansig ut även när solen gått ner.


Men med rätt produkter och fem enkla steg går det att få en matt hy – hela dagen. Så här gör du:

1. Boosta med fukt
När din hud är torr ökar talgproduktionen, därför är det viktigt att smörja in dig ordentligt med en mild fuktighetskräm på morgonen.

2. Grunda med primer
Rätt bas är a och o för en vacker hy. Applicera en primer efter fuktighetskrämen och innan foundation så sitter din make-up bättre när du blir svettig och oljig.

3. Välj rätt foundation
Leta efter en oljefri foundation som även innehåller oljeabsorberande ingredienser.

4. Fixera med puder
Avluta med löspuder för att matta ner och fixera din make-up. Välj gärna ett transparent löspuder om du pudrar dig flera gånger under dagen, så att du inte ser kladdig ut.

5. Absorbera oljan
Ha en ask med blotting paper i väskan för att fräscha upp huden under dagen. Servetterna avlägsnar glans omedelbart med hjälp av oljeabsorberande ingredienser.
2014-09-19 07:05 RSS icon

EMELIE WIKTORÉN
emelie.wiktoren@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Försökdjurens Dag 2015 Antal bilder9 Nostalgi med Improveme Antal bilder9 Kändisarnas karamellhår Antal bilder15 Mascaran fyller 100 år