Hångla loss under misteln Hångla loss under misteln JIN Soon Choi x Goop JIN Soon Choi x Goop Storstadsvibbar till havs Storstadsvibbar till havs Rätt hudvård för rätt hy Rätt hudvård för rätt hy
Tisdag 23 December 2014
HUDVÅRD
5 steg till en matt hud

5 steg till en matt hud

Det är en viss skillnad mellan lyster och en glansig panna. Här är fem tips på hur du botar oljig hy – och skiner på rätt ställen.

Det är svårt att hålla svettkörtlarna i schack under heta sommardagar. Dessutom gör ökad talgproduktion att du lätt ser glansig ut även när solen gått ner.


Men med rätt produkter och fem enkla steg går det att få en matt hy – hela dagen. Så här gör du:

1. Boosta med fukt
När din hud är torr ökar talgproduktionen, därför är det viktigt att smörja in dig ordentligt med en mild fuktighetskräm på morgonen.

2. Grunda med primer
Rätt bas är a och o för en vacker hy. Applicera en primer efter fuktighetskrämen och innan foundation så sitter din make-up bättre när du blir svettig och oljig.

3. Välj rätt foundation
Leta efter en oljefri foundation som även innehåller oljeabsorberande ingredienser.

4. Fixera med puder
Avluta med löspuder för att matta ner och fixera din make-up. Välj gärna ett transparent löspuder om du pudrar dig flera gånger under dagen, så att du inte ser kladdig ut.

5. Absorbera oljan
Ha en ask med blotting paper i väskan för att fräscha upp huden under dagen. Servetterna avlägsnar glans omedelbart med hjälp av oljeabsorberande ingredienser.
2014-09-19 07:05 RSS icon

EMELIE WIKTORÉN
emelie.wiktoren@improveme.se

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
"Hon är oförutsägbar" Byt till kokosnötsolja Så fixar du solpudret Glöm rynkorna Glittra som stjärnorna Gör en god gärning i jul
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder11 Beyoncés frisyrer Antal bilder10 Så tränar kändisarna i jul Antal bilder11 Kapa kändisarnas look Antal bilder6 Så klarar du flygstressen