Ge sexlivet extra glid Ge sexlivet extra glid Klädkedjans skönhetslinje Klädkedjans skönhetslinje Sexig oavsett kroppsform Sexig oavsett kroppsform Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Söndag 19 April 2015
MAKE-UP
Så hittar du rätt foundation för dig

Så hittar du rätt foundation för dig

Flytande, puderform och med mineraler – foundations finns i en mängd olika varianter. Improveme.se hjälper dig att hitta rätt nyans och sort.

Att välja färgton på foundation är en konst, men hittar du rätt kan det bli din och din huds bästa vän.


Tricket är att hitta en nyans som harmoniserar med din egen hudton. En för mörk nyans gör att du ser smutsig ut medan en för ljus framhäver dina porer. Prova ut rätt nyans genom att applicera foundation på ditt käkben och fråga en säljare om du är osäker, de är ofta utbildade makeup-artister.

Om du har en fet hy ska du satsa på en oljefri, lättare foundation. Till en torr hy passar en fuktighetsgivande foundation som är halvtäckande, annars ser det lätt "kakigt" ut, medan en känslig hy trivs bäst i en mineralfoundation som verkar vårdande och lugnande.

Har du röda partier i ansiktet, som blemmor till exempel, kan du neutralisera dem med en concealer i grön ton, som du lägger innan din foundation. Gula ansiktspartier neutraliseras med lila concealer, och blåa ringar under ögonen lättas upp med en gul. En vit foundation är perfekt om du har köpt en för mörk och vill ljusa upp den, eller om du bara vill ljusa upp vissa områden i ansiktet.
2014-10-17 13:30 RSS icon

EMELIE WIKTORÉN
emelie.wiktoren@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder6 Klädkedjans skönhetslinje Antal bilder10 Stilarna på Coachella Antal bilder10 Stjärnorna på MTV Antal bilder5 Sexig oavsett kroppsform