Hångla loss under misteln Hångla loss under misteln Modellsensationer 2014 Modellsensationer 2014 Undvik mobilnacke Undvik mobilnacke Rätt hudvård för rätt hy Rätt hudvård för rätt hy
Fredag 26 December 2014
MAKE-UP
Så hittar du rätt foundation för dig

Så hittar du rätt foundation för dig

Flytande, puderform och med mineraler – foundations finns i en mängd olika varianter. Improveme.se hjälper dig att hitta rätt nyans och sort.

Att välja färgton på foundation är en konst, men hittar du rätt kan det bli din och din huds bästa vän.


Tricket är att hitta en nyans som harmoniserar med din egen hudton. En för mörk nyans gör att du ser smutsig ut medan en för ljus framhäver dina porer. Prova ut rätt nyans genom att applicera foundation på ditt käkben och fråga en säljare om du är osäker, de är ofta utbildade makeup-artister.

Om du har en fet hy ska du satsa på en oljefri, lättare foundation. Till en torr hy passar en fuktighetsgivande foundation som är halvtäckande, annars ser det lätt "kakigt" ut, medan en känslig hy trivs bäst i en mineralfoundation som verkar vårdande och lugnande.

Har du röda partier i ansiktet, som blemmor till exempel, kan du neutralisera dem med en concealer i grön ton, som du lägger innan din foundation. Gula ansiktspartier neutraliseras med lila concealer, och blåa ringar under ögonen lättas upp med en gul. En vit foundation är perfekt om du har köpt en för mörk och vill ljusa upp den, eller om du bara vill ljusa upp vissa områden i ansiktet.
2014-10-17 13:30 RSS icon

EMELIE WIKTORÉN
emelie.wiktoren@improveme.se

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
Allt om mensvärk Hållbar läppfärg Eliminera mörka ringar Rengör sminkborstarna Favoritprodukterna Bronza fram brännan
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder10 Modellsensationer 2014 Antal bilder6 Så ska du se ut på nyår Antal bilder11 Rihannas 2014 i frisyrer Antal bilder10 Så tränar kändisarna i jul