Nostalgi med Improveme Nostalgi med Improveme Försökdjurens Dag 2015 Försökdjurens Dag 2015 Mirakelörten som trendar Mirakelörten som trendar Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Söndag 26 April 2015
HÄLSA & FITNESS
Snart kan du lära dig saker i sömnen

Snart kan du lära dig saker i sömnen

Nyheter. Tänk om du kunde plugga till provet – i sömnen. Tro det eller ej, men i framtiden kan det vara möjligt.

En färsk studie från Weizmann Institute visar att man kan lära sig saker under sömnen. I undersökningen spelade forskare upp ljud följt av utsöndring av en lukt, till deltagare som sov.


Så fort de ”hörde” ljudet i sömnen började de sniffa, även om det inte utsöndrades någon lukt. Samma sak skedde sedan i vaket tillstånd. Med andra ord så kan människor omedvetet lära sig saker under sömnen som sedan påverkar dem när de är vakna.

Deltagarna fick sova i speciella laboratorier där deras sömnmönster bevakades hela tiden. Lukten som utsöndrades var antingen en äcklig odör eller god doft, och beroende på vilken det var så sniffade deltagaren djupt eller andades kortare andetag för att undvika det äckliga.

Nu när forskarna vet att inlärning under sömnen är möjligt, planerar de att göra ytterligare undersökningar för att se exakt vilken typ av information som kan läras in.
2012-08-29 06:02 RSS icon

KEVIN KROOKS
kevin.krooks@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Försökdjurens Dag 2015 Antal bilder9 Nostalgi med Improveme Antal bilder9 Kändisarnas karamellhår Antal bilder15 Mascaran fyller 100 år