Så sminkar du fram piggare ögon

improveme.se

Trötta ögon och mörka påsar efter långa dagar på jobbet? Med några enkla sminktips kan du trolla fram en klar blick – och se piggare ut än vad du känner dig.

Börja med att täcka mörka ringar under ögonen med en bra concealer. Välj gärna en i flytande form eftersom en fast lätt kan fastna i vecken under ögonen och göra att du ser ännu tröttare ut. Använd lite highlighter i ögonvrån och precis under ögonbrynen för att öppna upp ögat.

Ljusa skuggor göra att ögonen ser större ut medan mörka skuggor förminskar. Lägg en ljus beigetonad skugga, gärna med lite skimmer i, över hela ögonlocket. Vill du markera och öppna upp ögonen lite extra kan du lägga en mörkare nyans i globlinjen och sudda uppåt och utåt mot yttre ögonvrån.

Måla ett tunt streck med en svart eyeliner längs övre fransraden. Längs nedre vattenlinjen och inre ögonvrån målar du med en beige kajalkajalpenna för att dämpa det röda som uppstår vid trötta och överansträngda ögon.

Måla med svart mascara på övre fransraden för att öppna upp blicken. Ta bara lite mascara på nedre fransraden för större ögon. För mycket svart på undersidan av ögat gör att de ser mindre ut.

Bildspel: Så sminkar du fram piggare ögon

Bildspel: Så sminkar du fram piggare ögon

[email protected]

2012-11-23 13:18:00

Publicerad: 23 november 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp