7 nyttigheter att kolla in på julbordet

improveme.se

Godis, skinka och snaps – det är lätt att lägga på sig under julhelgen. Men det finns en hel del nyttiga saker att hålla utkik efter på julbordet. Improveme.se listar dem här.

1.Brysselkål
Brysselkål är en stor källa till antioxidanter vitamin A, C och E -som håller immunförsvaret starkt och rynkorna i schack. Dessutom innehåller de viktiga fettsyror. Grunda med grönsaker på julbordet innan du ger dig på korv och skinka så orkar du inte lika mycket av den onyttiga maten.

2.Sill
Sill är en svensk klassiker på julbordet och innehåller fördelaktigt både mineraler, fettsyror och vitaminer som är viktiga för kroppen. Ta en extra sillbit med gott samvete, helt enkelt.

3.Nötter
Skippa godiset och knäck några nötter i stället. Nötter kan nämligen hjälpa till vid viktminskning då de stabiliserar blodsockret och minskar hungern. Välj gärna osaltade sorter och överdriv inte för att undvika att överkonsumera kalorier. En handfull näve om dagen är lagom.

4.Kanel
När det kommer till antioxidantboostare vinner kanelen i hästlängder. Dessutom har kryddan god inverkan på tarmfloran och ser till att blodsockret ligger på en jämn nivå. Kanel är en liten ängel för diabetessjuka då dess egenskaper har en positiv inverkan på insulinet.

5.Satsumas, klementiner och mandariner
Glöm C-vitaminbrus. C-vitamin är vattenlösligt och kan därför inte lagras i kroppen, men en satsuma, clementine eller mandarin morgon och eftermiddag kommer ge mer än tillräckligt för att öka immunförsvaret och ge din hy en energikick. Under juletid är de som godast, så passa på!

6.Rödvinsglögg
Rött vin är en bra källa till antioxidanter som torkar upp de destruktiva fria radikaler som kan orsaka cellskador. Alla kryddor, särskilt kanelen, innehåller dessutom kraftfulla anti-inflammatoriska polyfenoler.

7.Fikon och dadlar
Torkad frukt är fullproppade med mineraler, vitaminer och fibrer som hjälper till att hålla magen i trim.

Bildspel: 7 nyttigheter att kolla in på julbordet

Bildspel: 7 nyttigheter att kolla in på julbordet

[email protected]

2012-12-19 15:35:00

Publicerad: 19 december 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp