Så kan finnarna avslöja din hälsa

improveme.se

Får du finnar på vissa ställen och inte på andra? Med en ansiktskarta kan du lösa mysteriet bakom problemhy. Ta reda på vad som orsakar dina blemmor här.

Flera undersökningar visar att olika zoner i ansiktet kan kopplas till olika områden i kroppen. Och dermatologer baserar ofta sina hudanalyser på detta.

Med hjälp av beskrivningarna nedan, hämtade från skinacea.com och veckorevyn.se, kan du själv se vad som kan vara orsaken till dina finnar -och förhindra att de dyker upp igen.

Pannan: Blåsan och matsmältningen

Ät mer grönsaker, minska på sockerintaget och drick mycket vatten. Sov mycket och var noga med att tvätta bort rester av stylingprodukter i håret, särskilt om du har lugg.

Ett tips är att föra en dagbok för att se om vissa livsmedel påverkar din hy extra mycket.

Mellan ögonbrynen: Levern
Får du finnar här kan det vara bra att dra ner på alkoholintaget, onyttig mat och mjölkprodukter. Det kan också tyda på att man är allergisk eller känslig mot någon mat. Undvik att gå upp och äta på natten då din lever behöver återhämta sig för att vara i form hela näst dag.

Näsan: Hjärtat
Kolla ditt blodtryck och se till att träna regelbundet, få frisk och dra ner på mängden salt och starka kryddor. Se också till att du får i dig tillräckligt med B-vitamin. Du kan också prova att massera området runt näsan för bättre blodcirkulation.
 
Kinderna: Andningsorganen
Personer som röker har en tendens att få akne här. Lungorna är som starkast mellan klockan sju och nio på morgonen, så se till träna då om du har möjlighet. Byt också örngott på kudden ofta och rengör telefonen för att undvika att du får bakterier på kinden.

Käkarna: Hormoner
Det är inte ovanligt att tjejer drabbas av finnar i det här området under ägglossning. Akne som beror på stress och hormonförändringar kan ibland lindras genom att dricka mycket vatten och äta mer frukt och grönsaker. Det är också bra att motionera 20 minuter om dagen. Omega3 kan hjälpa till att reglera hormonbalansen.

Om aknen inte vill ge med sig kan det vara en idé att prata med din läkare om eventuell obalans i dina hormoner.

Hakan: Magen
Har du problem i det här området kan det hjälpa att testa en detox elleräta mer fibrer för att hjälpa matsmältningen.

Bildspel: Så kan finnarna avslöja din hälsa

Bildspel: Så kan finnarna avslöja din hälsa

[email protected]

2013-02-27 14:01:00

Publicerad: 27 februari 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp