“Balsam till Amy Winehouse“

Tänker du på trender när du sminkar dig?
-Inte ett dugg. Jag har två olika sminkningar, en för vardag och en för fest. Till fest blir det mycket ögon och lite läppar. Gärna en sotig ögonskugga och ljust rosa läppar. Det har varit ett vinnande koncept hittills så jag kommer nog fortsätta med det. Ibland festar jag även till det med ett rött läppstift

Läppstift eller läppglans?
-Jag brukar kombinera de båda. Då får jag den perfekta läpplooken.

Om du bara har fem minuter på dig, vad missar du aldrig?

-“Touche Éclat” från YSL, ett flytande täckstift som uträttar underverk mot trötta ögon. Sedan blir det Diorshow Mascara för mina ljusa fransar och jag avslutar med lite Juicy Tube läppglans.

Har du varit med om någon riktig sminkkatastrof någon gång?
-I wish. Det hade varit ett kul minne men jag har faktiskt klarat mig från större katastrofer. En planerad sminkkatastrof var däremot när jag agerade schlagerartist på min studentskiva för drygt 4 år sedan. Knallrosa ögonskugga och en “hair do” som hette duga. Såg katastrofal ut men kul var det!

Du bor ju i New York, vilka sminktrender är det som gäller där just nu?
-Just nu är det mycket fokus på ögon. Skimrigt guldiga och bronziga skuggor med eller utan kajal samt ljusa läppar med lite glans. Som kontrast ser man ibland korall och rödfärgade läppar. Så det verkar som att jag passar in med min sminklook här.

Vilken skönhetsprodukt skulle du vilja ge en känd person och varför?

-All respekt till Amy Winehouse, hon är grym, men henne skulle jag vilja ge en stor flaska balsam. Hennes fågelbo till hår växer sig bara större och större för varje dag som går.

Namn: Sophie Rosensvärd
Ålder: 22
Yrke: Studerar Fashion Marketing & Management på Berkeley College
Bor: New York
Aktuell med: Bloggen Sophie and the City

Bildspel: “Balsam till Amy Winehouse“

Bildspel: “Balsam till Amy Winehouse“

2008-02-20 06:00:00

Publicerad: 20 februari 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp