Sextipsen för alla Sextipsen för alla Makeup – nakentrenden Makeup – nakentrenden Logga ut på Hasseludden Logga ut på Hasseludden Fillers utan svullnad Fillers utan svullnad
Måndag 24 November 2014
HÄLSA & FITNESS
Forskare varnar för lättmat

Forskare varnar för lättmat

Medan lightprodukterna är en snabbt växande industri visar nya forskningsrön att de kan ge upphov till övervikt.

En ny studie som genomförts vid Purdue University i Indiana, USA, visar att lightprodukter kan orsaka viktuppgång i stället för det viktras många konsumenter hoppas på, skriver Expressen.


Studien visar att de konstgjorda sötningsmedel som lightprodukter innehåller gör det svårare för kroppen att reglera hur mycket man ska äta, då den söta smaken gör att kroppen förväntar sig energi. Då energin uteblir känner sig kroppen lurad och vill kompensera detta genom att äta igen.

Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet, håller med och säger till Expressen att det är viktigt att studier som denna lyfts fram. Hon är av samma åsikt och menar att lightprodukter inte hjälper folk att hålla vikten, utan istället gör övervikten värre.

Studien kritiseras dock från många håll inom matindustrin. Peter Bodor, informationschef på Coca Cola Sverige, säger till Expressen att det har gjorts andra studier som visar att lightprodukter inte bara kan göra att man går ner i vikt utan även hjälpa till att behålla den nya låga vikten.

Detta avfärdas dock av Charlotte Erlanson-Albertsson som säger till Expressen att hela lightproduktindustrin är rent lurendrejeri.
2008-02-21 04:15 RSS icon
ANDRA LÄSTE OCKSÅ
Den nyttiga snabbmaten Lär dig snabbt om näring Kontroversiell diet får upprättelse
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder12 Läppar som Alba Antal bilder1 Sover du för lite? Antal bilder10 10 heta sexplatser Antal bilder11 Snyggast på Kristallen