Överlev vintern med naturlig energi

improveme.se

Tycker du också att det är lite extra kämpigt att ta sig upp på morgonen såhär års? Lugn. Här är tipsen som gör det lättare för dig att ta dig an vinterns sista, mörka månader.

I mitten av februari när allt är mörkt och grått kan livet kännas lite tyngre än vanligt. Men inte länge till. Här är tipsen som får dig att klara av resten vintern utan problem.

Tänd lampan
Ljus är naturens sätt att tala om för din inre klocka att en ny dag väntar. Börja därför dagen med att tända lampan och dra upp rullgardinen för att suga åt dig så mycket ljus som möjligt redan på morgonen.

Upp och hoppa
Försök att motstå frestelsen att snooza. De extra minuterna av sömn kommer bara göra dig mer ”groggy” och det kommer ta längre tid innan du kommer igång. Du blir snabbare pigg om du kliver upp direkt när du vaknar.

Rör på dig
När du väl är uppe är det en bra idé att börja röra på dig på en gång. Gå upp en halvtimme tidigare och ge dig ut på en rask promenad eller utför lite yoga på morgonkvisten så ska du se att du snart är igång.

Ät proteiner

En proteinrik frukost hjälper dina hjärnceller att komma igång snabbt på morgonen. Äggröra, fullkornsbröd med skinka eller kvarg toppad med bär är exempel på utmärkta proteinrika frukostar.

Undvik kvällsfika
Intag av mat precis innan läggdags är en dum idé då det lätt gör dig lite seg och trött på morgonen eftersom kroppen behöver förbruka en del energi under natten för att förbränna den. Envisas du med att äta före läggdags bör du åtminstone se till att hålla dig till livsmedel som inte innehåller mer än 150 kalorier.

Sörpla vatten
Vatten är minst lika viktigt på vintern som under sommaren. Slarv med vätskeintag kan göra att du känner dig dåsig och trött. Se därför till att få i dig rekommenderad mängd varje dag.

Sov ut
Det mest självklara tipset är såklart att du ska se till att sova ordentligt. Det enda sättet att kompensera för förlorad sömn är att sova ännu mer, så se till att få de timmarna du behöver. Ett tips är att varva ner så tidigt som möjlig under kvällen, gärna redan efter middagen. Läs en bok, kryp ner i soffan framför TV:n eller ta ett varmt bad så är chansen att du somnar tidigt större.

Bildspel: Överlev vintern med naturlig energi

Bildspel: Överlev vintern med naturlig energi

[email protected]

2014-02-11 06:45:00

Publicerad: 11 februari 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp