Skaffa en solkysst look

Dagarna börjar bli allt ljusare och många längtar efter att få lite färg i ansiktet. Makeup-artisten Linda Gradin tipsar dig om hur.
– Jobba in produkterna ordentligt, säger hon.

Då man vill få till en fin vårlook är det viktigt att tänka på att man under denna årstid inte har hunnit få samma färg som man har under sommaren. Man får därför anpassa sin sminkning en aning så att det inte blir allt för mörkt. Makeup-artisten Linda Gradin från Kontrast Stockholm tipsar om hur du lätt åstadkommer en fräsch solkysst look som passar vårljuset.

Basen är allt

  -Grunden till en snygg makeup är alltid basen, säger Linda.

Hon rekommenderar att man använder sig av en mjukgörande hudkräm innan man lägger på något annat smink. Detta hjälper till att kontrollera fnasigheten som annars gärna uppstår kring näsan vid denna tid på året.

-Jobba in produkterna ordentligt. Gör du inte det lägger de sig bara på ytan, berättar Linda.

Efter att ha arbetat in krämen lägger Linda Gradin en färgad hudkräm. Eftersom färgade hudkrämen endast lämnar en väldigt lätt färg kan man gärna använda en lite mörkare nyans än vad man i normala fall. I vanliga fall ska man annars akta sig för mörkare färger, då detta kan göra att man ser äldre ut.

Använd en foundationpensel

  Efter att den färgade hudkrämen är lagd fortsätter hon med foundation. Denna läggs med fördel med en foundationpensel i stället för med fingrarna eller svamp, då man med en pensel kan arbeta upp en helt annan lyster och ger den mer stuns.

-Börja i mitten och tona din foundation utåt, säger Linda. För att få en solbränd look kan man även i detta fall använda sig av en något mörkare färg, men var noga med att tona.

Solpuder läggs ovanpå foundationen. Om man väljer ett matt puder ska man vara noga med att skaka av borsten ordentligt innan man applicerar det, annars blir färgen lätt för stark. Linda rekommenderar att man borstar pudret i samma riktning som hårstråna växer, annars framhävs alla fjun i ansiktet. Solpudret läggs på de ställen där man snabbast blir solbränd,, ansiktets högsta punkter som näsa, kindben och ovanför ögonbrynen.

Undvik för ljus highlighter

  Avsluta med ett rouge som går åt det rosa hållet, då detta stämmer bäst överens med hur huden reagerar på värme och solljus.

-Vill man avsluta med en highlighter ska man undvika en allt för vit ton. Välj i stället en färg som drar mer åt champagne om du är ljus. Är du mörk kan en orange färg fungera som en bra highligter, avslutar Linda Gradin.

Bildspel: Skaffa en solkysst look

Bildspel: Skaffa en solkysst look

2008-02-23 04:35:00

Publicerad: 23 februari 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp