Så förbättrar ett husdjur din hälsa

improveme.se

Efter en lång arbetsdag finns det inget bättre än att mötas av ett sprudlande glatt husdjur som vill gosa och leka. Men visste du att din fluffiga vän även kan förbättra din hälsa? Läs vidare och ta reda på hur.

Funderar du på att skaffa dig ett husdjur? Det är ingen dum idé. Förutom att du får ett trevligt sällskap och en vän för (nästan) hela livet kan de faktiskt få dig att må bättre både psykiskt och fysiskt. Här är 7 sätt.

Minskar stress
Bara att befinna sig i samma rum som ett djur kan ge en lugnande effekt på oss. När vi tittar på djuren frigörs neurokemiska ämnen som gör oss på bra humör, skriver Health.com.

Kan förhindra allergier hos barn
Barn som exponerats för husdjur innan de var sex månader gamla ska enligt studier vara mindre benägna att utveckla allergier när de blir äldre. Immunförsvaret förbättras och risken att utveckla astma eller eksem minskar.

Märker hälsoförändringar
Många hundar märker direkt när dess ägare inte mår som de ska. Du har kanske märkt att de gärna vill trösta dig om du känner dig lite nere? Och har du diabetes kan en hund vara din räddare. De kan nämligen tränas upp att känna på din andning om sockernivån är låg och därmed varna dig.

Sänker kolesterolet

De dagliga promenaderna med hunden hjälper till att hålla ditt kolesterolvärde i schack.

Lindrar depression

Hundar kan främja terapeutiskt och psykiskt välbefinnande hos sina ägare vilket minskar risken för depression eller fungerar som ett bra stöd för den som redan mår dåligt. Detta för att husdjuret bekräftar sin ägare på ett unikt sätt vilket bidrar till bättre självkänsla.

Förbättrar konditionen
Enligt amerikanska studier promenerar människor som äger en hund i genomsnitt 300 minuter i veckan, till skillnad från de utan hund som bara går 168 minuter i veckan. Det bevisar att din kondition förbättras om du dagligen dras ut på promenader med din vovve.

För familjemedlemmar närmare varandra
Forskning har visat att husdjur är bra för familjer eftersom de för er samman. De lättar upp stämningen och lär er mycket om vänlighet, omtanke och ansvar.

Bildspel: Så förbättrar ett husdjur din hälsa

Bildspel: Så förbättrar ett husdjur din hälsa

[email protected]

2014-05-12 14:10:00

Publicerad: 12 maj 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp