8 smarta beautyknep – med olivolja

improveme.se

Har du knäck i lurarna? Droppa lite olivolja så löser det sig. Här kommer åtta praktiska tips på hur du kan använda medlet i vardagen.

De flesta vet att olivolja används flitigt i både matlagning och bakning, men visste du att det är det också är ett perfekt medel för att få bort ditt smink? Tro det eller ej, men du kan till och med använda olivolja som substitut till raklödder.

Användningsområdena är oändliga, och vi har listat en handfull praktiska saker du kan använda olivoljan till.

För läpparna
Kombinera grovt socker med en tesked olivolja för ett hemmagjort läppbalsam. Om du vill ha lite smak kan du lägga till några droppar citronjuice som dessutom hjälper till med exfoliering.

För ögonsminket
Det kan verka äckligt, men faktum är att olivoljan sätter sig på oljebaserat smink och gör det lättare att torka bort sen. Se det som ett försteg om du vet att ögonsminket är svårt att få bort.

För öronvaxet
Har du fått en vaxpropp i örat? Droppa några droppar olivolja i örat innan läggdags under tre till fyra dagar. Oljan hjälper till att lösa upp vaxet.

För rakningen

Du behöver inte få panik om raklöddret är slut. Smörj in önskat område och börja raka. Utöver att bladen glider lättare över huden så undviker du irritationer knottror.

För torr hud
Eftersom olivolja fungerar som en väldigt intensiv hudkräm så är det perfekt att använda på eksemutslag och väldigt torr hy.

För spruckna hälar
Spruckna och torra hälar behöver fukt, fukt och åter fukt för en effektiv läkning. Skrubba bort död hud och applicera olivolja för lindrande resultat.

För nagelbanden

Torka inte bort olivoljan från händerna om du råkar spilla lite under matlagningen. Gör tvärtom -smörj in dem! Nagelbanden kan framför allt få effekt av detta och bidra till starka och friska naglar.

Bildspel: 8 smarta beautyknep – med olivolja

Bildspel: 8 smarta beautyknep – med olivolja

[email protected]

2014-06-06 07:17:00

Publicerad: 6 juni 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp