Mat som hjälper dina hudproblem

improveme.se

Har du problem med akne, mörka fläckar eller glåmig hy? Lösningen hittar du i skafferiet. Vad du äter påverkar nämligen huden minst lika mycket som dyra krämer.

För inflammation: Har du röd och irriterad hud? Då ska du äta röd och gul paprika. De är rika på karotenoider, som lugnar rodnad. Dessutom innehåller grönsaken mycket C-vitamin, vilket främjar hudens egen produktion av kollagen och som är nödvändigt för att minimera uppkomsten av fina linjer och rynkor.

För akne:
Om du lider av akne är det bra att äta napakål. Den salladsliknande kålen har ett högt värde av zink, som kan lugna huden och minska uppkomsten av finnar.

För mörka fläckar: Spenat och sojabönor är bra mot mörka fläckar i ansiktet. De är båda mycket rika på antioxidanter som kan hjälpa till att bleka hyperpigmenteringen.

För mer lyster: Känner du dig glåmig? Morötter innehåller betakaroten, en form av A- vitamin, som optimerar hudens cellförnyelsen och ger mer lyster.
 
För slätare hy: Antioxidanter är bra för huden. Rödbetor innehåller antocyaniner, som är en av de mest kraftfulla antioxidanterna, och motverkar fria radikaler och uppkomsten av fina linjer.

Bildspel: Mat som hjälper dina hudproblem

Bildspel: Mat som hjälper dina hudproblem

[email protected]

2014-07-31 12:45:00

Publicerad: 31 juli 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp