Pumpa immunförsvaret i höstkylan

improveme.se

Pumpa träningsresultaten med pumpa! Det är mycket vi inte vet om den underskattade grönsaken. Här är anledningarna till varför du borde äta pumpa oftare.

Det nalkas Halloween, och vad kännetecknar inte denna högtid mer än pumpan? Men förutom att vara en fin prydnad har den många egenskaper som är bra för dig.

Grönsaken har med anledning av dess positiva hälsoeffekter använts i tusentals år av indianerna i Nordamerika. Och det är inte så konstigt. Pumpan både smakar bra, är nyttig och har goda frön som kan ätas rostade eller tillsatta i sallad. Dessutom håller pumpan i månader som du förvarar den på rätt sätt (torrt och inte för varmt, men har du skurit upp den så ligger den bäst i kylen). Här är sex fantastiska egenskaper hos pumpan:

1. Karotenoider i pumpan minskar risken för cancer och håller huden rynkfri.
2. Kolhydratinnehållet är väldigt lågt, nämligen 4,4 gram/100 gram.
3. Pumpafrön är rika på B-vitaminer, protein och järn. Du kan rosta fröna i ugnen och äta som snacks eller använda dem i sallader.
4. Fruktköttet är rikt på mineraler och vitamin A, C och E vilket ger immunförsvaret en riktig boost.
5. Du kanske har hört att en banan efter träningen ska göra susen? En liten skål kokt pumpa innehåller mer kalium och är bättre för återhämtningen.
6. Pumpan innehåller L-tryptofan, som hjälper vid sömnsvårigheter och kan minska depression.

Bildspel: Pumpa immunförsvaret i höstkylan

Bildspel: Pumpa immunförsvaret i höstkylan

[email protected]

2014-10-31 15:37:00

Publicerad: 31 oktober 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp