Digital ångest – myt eller verklighet?

improveme.se

Vart går gränsen mellan ledigt surfande och tvångsmässigt uppdaterande? Med dagens enorma utbud på den digitala kartan är det svårt att koppla ner.

Handen på hjärtat -har du någonsin upplevt stress eller ångest av sociala medier? Oavsett om det är en tillfällig fluga eller en växande trend så verkar allt fler snacka om social ångest och digital stress.

-Jag tycker det är viktigt att inte alltid vara uppkopplad och ständigt kolla mobilen. På så sätt är det lätt att tappa det sociala mötet, säger Ola Ahlvarsson, känd entreprenör till Nyhetsmorgon, TV4.

Eftersom vi ständigt är uppkopplade i dagens mediesamhälle undrar allt fler om det bidrar till ökad stress och ohälsa.

-Men man måste komma ihåg att det är en väldigt spännande tid vi lever i. Den digitala utvecklingen ger oss massor med möjligheter och öppnar upp dörrar över hela världen, menar Ola.

Digital stress påverkar även företagsledare inom IT. På årets upplaga av SIME (Scandinavian Interactive Media Event), en av Europas viktigaste mötesplatser för digital utveckling, var årets tema “framgångssagor och digital ångest“.
Ola Ahlvarsson som har många års erfarenhet som företagsledare inom IT, menar att det är en svår balans för alla att hänga med när allt går allt snabbare.

-Det kommer aldrig att gå så långsamt som det gör nu. Den digitala utvecklingen kommer bara gå allt snabbare.

Bildspel: Digital ångest – myt eller verklighet?

Bildspel: Digital ångest – myt eller verklighet?

[email protected]

2014-11-18 13:37:00

Publicerad: 18 november 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp