Högre frekvens & ångest utan iPhone

improveme.se

Många är fästa vid sin iPhone och lämnar sällan medvetet ifrån sig den. Forskare berättar att det är bäst så. Överger du din iPhone för länge kan det leda till allvarliga psykologiska effekter.

Våra mobiler har blivit en stor del av vår vardag och mycket argumenterar för att vi inte skulle ”klara oss” utan dem. Men hur mycket sanning ligger det i påståendet? En undersökning av University of Missouri studerade effekterna av mobilanvändandet och upptäckte att mobilseparation kan som allvarligast leda till psykologiska och fysiska effekter.

Därför råder forskarna mobilanvändare att inte lämna ifrån sig sina mobiler när de genomför dagliga aktiviteter som kräver mycket uppmärksamhet. De inkluderade aktiviteterna var uppsatsskrivande, när man sitter på konferenser och möten, eller när man utför viktiga arbetsrelaterade uppgifter.

Studien förklarade också att mobilen har blivit en sådan stor del av vem vi är att vi upplever att en bit av oss går förlorad när vi inte har den till hands. Som del av studien fick några iPhone-användare lösa ett korsord medan deras mobil, som de inte fick svara på, ringde i bakgrunden. Samma test utfördes på ett annat gäng som istället fick ha sin iPhone närvarande. De som var utan mobilerna hade stigande blodtryck och hjärtfrekvens. De presterade även sämre på korsordet än de som hade tillgång till mobilen.

Bildspel: Högre frekvens & ångest utan iPhone

Bildspel: Högre frekvens & ångest utan iPhone

[email protected]

2015-01-29 10:44:00

Publicerad: 29 januari 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp